skip to Main Content
Vanwege de voorbereidingen op het najaar (bevoorrading, bottelen en najaarsspecial voorbereiden) kunnen bestellingen weer vanaf 27 september bezorgd worden.

Nederlandse ‘Orange Wine’

‘Orange Wine’ klinkt bijzonder kleurrijk. Maar wat is ‘Orange Wine’?

Graag willen we jullie wat meer vertellen over deze bijzondere Nederlandse witte wijn. Deze witte wijn is namelijk gemaakt met de ‘Orange Wine’ methode. Maar wat is dat nou precies?

Bij een ‘Orange Wine’ gaat het voornamelijk om de maaktechniek van de wijn wat de wijn anders maakt dan andere wijnen. ‘Orange Wines’ zijn wijnen van druiven met een hele witte of licht gekleurde schillen. Bij het maken van deze wijnen wordt er veelal biologisch gewerkt. Zo gebeurt dat ook bij Domein Hof te Dieren Wijngaard, waar onze wijn vandaan komt.

De wijn gemaakt met de ‘Orange Wine’ methode bevat een andere maaktechniek dan bij andere witte wijn. Normaal gesproken worden de schillen en het sap na het persen van elkaar gescheiden met als rede dat er een niet al te donkere gekleurde vloeistof ontstaat.

Bij de ‘Orange Wine’ methode worden de schillen juist mee vergist. Doordat de schillen en het sap niet gescheiden worden, worden er kleurstoffen afgegeven en daardoor kleurt de wijn oranje.

Uiteraard vandaar dan ook de naam ‘Orange Wine’. Daarnaast proef je bij deze wijn ook de tannines. Wat zijn dan weer tannines? à Tannines is een chemische verbinding in de wijn genaamd looizuren. Deze komen af van de schillen, steeltjes en pitten van de wijn (druiven). Wijnen die niet gemaakt worden volgens de ‘Orange Wine’ methode hebben deze kenmerken niet.

Smaak

Een ‘Orange Wine’ is een bijzondere witte wijn met een zeer uitgesproken smaak. Hierin kan bij elk wijnhuis en elke druifsoort de wijn anders smaken. De ‘Orange Wine’ methode is zeker te proeven in deze wijn en smaakt anders dan een ‘gewone’ witte wijn.

Benieuwd naar deze bijzondere wijn? Of wil je iemand anders een plezier doen en deze wijn laten proeven? De temperaturen in Nederland zijn ideaal voor een heerlijke ‘Orange Wine’. Bestellen kan via de webshop van Jij&Ik Wijn. Proost!

Back To Top