skip to Main Content
Vanwege de voorbereidingen op het najaar (bevoorrading, bottelen en najaarsspecial voorbereiden) kunnen bestellingen weer vanaf 27 september bezorgd worden.

Skal gecertificeerde wijnen

Jij&Ik Wijn levert platte wijnflessen van gerecycled PET materiaal welke door de brievenbus passen. De wijnflessen zijn gevuld met Nederlandse wijn en zijn Skal gecertificeerd. Maar wat houdt dat eigenlijk precies in? Skal gecertificeerd? Hier leggen we het in het kort aan je uit.

Onze rode wijn, de Cuvée Marie Cornélie, en onze witte wijn, de Johanniter, zijn Nederlandse wijnen. Ze worden geproduceerd en gebotteld door Domein Hof te Dieren, Wijngaard. De wijnen zijn biologisch; dit houdt in dat er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden tijdens het rijpen en telen van de druiven. Hier zit biologische regelgeving aan verbonden. Maar wie zegt dat de rijping en de productie van de wijnen wel daadwerkelijk biologisch zijn? Daar houdt Stichting Skal toezicht op. Stichting Skal is verantwoordelijk voor het uitgeven van certificaten van biologische producten in Nederland. Skal is bevoegd om inspecties uit te voeren bij de bedrijven die het certificaat ontvangen hebben.

De stichting is opgericht door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Bedrijven die biologische producten produceren zullen een Skal certificaat moeten verkrijgen via Stichting Skal, om zo te kunnen bewijzen dat ze daadwerkelijk biologisch produceren en de regels van biologische productie ten alle tijden na leven.

De brievenbuswijn welke wij aanbieden in onze webshop is een totaal Nederlands product. Platte flessen welke geschikt zijn voor de kleine Nederlandse brievenbussen gevuld met échte Nederlandse wijnen.

Zelf proeven of iemand verrassen? Ga naar de webshop van Jij&Ik Wijn en bestel nu je Nederlandse wijn in onze unieke wijnverpakking.

Back To Top